Skapa med tyg

17 Jul - 21 Jul

Mattor, korgar, väskor, smycken – allt går att tillverka av återvunna tyger! På den här kursen går vi igenom olika sätt att skapa med tyg, de flesta helt utan nål och tråd. Vi lär oss urgamla tekniker, vi binder, virkar och flätar, samt experimenterar med tygcollage. Vi förvandlar stuvbitar, kasserade kläder, gamla spetsar och mattrasor till vackra och användbara saker.

Tyngdpunkten ligger på lustfyllt skapande och på att utveckla den inneboende kreativiteten. Vi går igenom grundläggande textil-, färg- och kompositionslära.

Var kommer alla tyger ifrån? Vem tillverkar dem och hur är arbetsvillkoren för textilarbetarna? Hur påverkas miljön av textiltillverkningen? Det är frågor vi kommer att beröra, diskutera och lära oss mer om. Allt medan virknålar, saxar och sprättare går varma. Inga förkunskaper behövs.

Kursledare är Malena Skote, arkitekt, formgivare och författare till ett 10-tal faktaböcker, bl.a. Stora Betongboken, 100 projekt för trädgården och Skapa med tyg. Läs mer på malenaskote.se/blogg


Kostnad för kost och logi 4850 kr. Materialkostnad tillkommer.