Sång och komp

23 Jul - 27 Jul

Lär dig spela ukulele på 5 dagar... och Våga sjunga till!

Du som vill lära dig spela ett instrument har här en möjlighet att göra verklighet av din dröm.

Kan det vara sant?

Ja, vi menar att det är sant att du på bara 5 dagar kommer att kunna spela ukulele. Detta är verkligen något för ALLA. Det är mycket lätt att lära sig att spela på detta lilla smidiga och glädjespridande instrument.

Men sången då? Ja, ALLA kan sjunga. Det enda du behöver kunna är följande två saker: andas och prata – då är du fullt kvalificerad – det är bara att härma och sjunga! Sångerna lärs alltid ut på gehör – inga noter används. Vi kommer att frossa i sånger. Både kända visor, pop/rocklåtar m.m. och en och annan överraskning från Bodils kappsäck.

Kort sagt, denna kurs vänder sig till alla som längtar efter att få sjunga ut – och dessutom få spela ett instrument.

Kursen riktar sig till nybörjare på ukulele och därför tar vi det lugnt från grunden. Steg för steg vandrar vi tillsammans framåt i ackordens, rytmernas och sångens värld.

Redan första dagen kan du minst två ackord. Och det är så, att när man lärt sig två ackord, så kan man kompa många låtar. Och när du erövrat det tredje ackordet är lyckan total - en värld av låtar öppnar sig då!

Moment som ingår i kursen är instrument- och ackordkännedom, kompstilar, kropps- och röstuppvärmning, andningsövningar, rytm- och röstlekar, lite grann musiklära och naturligtvis sång, både med och utan komp.

Kursledare i sång och musiklära är Bodil Bendixon, musiker, körledare/inspiratör. Hon har mångårig erfarenhet av pedagogiskt arbete där framför allt röst och kommunikation har stått i centrum. Vill du veta mer – gå in på www.tangotanten.se.

Kursledare i ukulele är Kristina Blomberg som är hängiven ukulelespelare med många års erfarenhet som kursledare i andra sammanhang. Det är tredje året hon leder ukulelespelet på denna kurs.

Kostnad för ukulele och kursbok tillkommer och köps in till dig. De finns på plats när du kommer och är då dina! Det går också bra att ha en egen ukulele med sig. Det är då mycket viktigt att den är inspelad och håller stämningen - därför tar kursledaren i ukulele kontakt med samtliga deltagare i god tid före kursstart för att kolla upp detta.

Kostnad 4950 kr för kost och logi.