Brasilianska rytmer

23 Jul - 27 Jul

 En veckas brasiliansk trumfrossa med den brasilianska slagverksvirtuosen Emilio Martins från Sao Paulo. Han tar oss med på en resa i den Brasilianska rytmvärlden och vi får lära oss populära brasilianska rytmer som Samba, Maracatú, Baião och Frevo samt Afrobrasilianska rytmer som Ijexá, Cabula, Congo, Barravento.

Vi lär oss grundrytmer för instrument som Surdo, Repinique, Tambo­rim, Caixa, Guica, Ago-go, Rumpi, Ganza m.fl. Det finns också möjlighet att fördjupa sig i Pandeirospel eftersom detta är ett av Emilios spec­ialist­områden.

Kursen riktar sig till dig som har en viss erfarenhet av att spela trummor eller slagverk och en grundläggande rytm- och pulskänsla. Den riktar sig också till professionella musiker och pedagoger som vill fördjupa sin kunskap om brasilianska rytmer och slagverk.

Kursledare är Emilio Martins, som har en gedigen bakgrund som trummis, percussionist och pedagog i Brasilien. Han har spelat och turnerat världen runt med några av Brasili­ens främsta artister och musiker. En spec­ialitet för Emilio är att blanda och inkorporera rytmer från indisk-, afri­kansk- och nord­amerikansk musik med den brasili­anska traditionen och skapa helt nya rytmer och grooves. Han är besatt av rytm och delar på ett passionerat och humoristiskt sätt gärna med sig av sin kunskap!

Kostnad 4950 kr för kost och logi.

Bokningsgrad: Gott om plats

Anmäl dig till kursen