Tai Chi

25 Jun - 29 Jun

Vill du ta steget från stelhet till smidighet och återuppväcka din energi i en träningsform som du kan utvecklas med och utöva hela livet? Som ökar ditt välbefinnande och förmågan att möta såväl med- som motgång i vardagen?

Tai Chi kallas ibland ”Den obesvärade kraftens konst” och utvecklades ursprungligen för självförsvar. Här integreras det fysiska yttre med det meditativa inre för att utveckla och förena kropp, själ och sinne. En slags rörelse- och andningsträning i medveten närvaro som ger dig ökat kroppsmedvetande, lugnare sinne och samtidigt bättre balans, koordination, smidighet och koncentration.

På kursen får du lära dig 24-formen (den korta Yang-formen). Dag­en startar med självmassage och lätta yoga-/sträckövningar och avslutas med en meditativ stund. Om vädret tillåter gör vi som kineserna och tränar utomhus. Inga förkunskaper krävs men kursen passar även dig som är lite ringrostig på formen.

Kursledare är Marianne Telford, instruktör med över 25 års erfarenhet samt diplomerad Tuina-terapeut. Författare till Tai Chi för hälsa, kropp och själ och Qi Gong för hälsa, kropp och själ. Dessutom instruktör på Tai Chi- och Qi Gongresor till Kina, Indien och Vietnam.

Kostnad 4950 kr för kost och logi.

Bokningsgrad: Gott om plats

Anmäl dig till kursen