Sång och komp

8 Jul - 12 Jul

Du som vill lära dig spela ett instrument har nu möjlighet att göra verklighet av din dröm.

Kan det vara sant? Ja, vi menar att det är sant att du på bara 5 dagar kommer att kunna spela ukulele. Detta är verkligen något för ALLA. Det är mycket lätt att lära sig att spela på detta lilla smidiga och glädjespridande instrument.

Kursen riktar sig till nybörjare på ukulele och därför tar vi det lugnt från grunden. Steg för steg vandrar vi tillsammans framåt i ackordens, rytmernas och sångens värld.

Men sången då? Ja, ALLA kan sjunga. Det enda du behöver kunna är följande två saker: andas och prata – då är du fullt kvalificerad – det är bara att härma och sjunga! Sångerna lärs alltid ut på gehör – inga noter används. Vi sjunger både kända visor, pop/rocklåtar m.m. och en och annan överraskning från Bodils kappsäck.

Kort sagt, denna kurs vänder sig till alla som längtar efter att få sjunga ut – och dessutom lära sig spela ett instrument.

Redan första dagen kan du två ackord. När du lärt dig två ackord kan du kompa många låtar. Och när du erövrat det tredje ackordet är lyckan total - en värld av låtar öppnar sig!

Moment som ingår i kursen är instrument- och ackordkännedom, kompstilar, musiklära, kropps- och röstuppvärmning, rytm- och andningsövningar och naturligtvis sång både med och utan komp.

Kursledare i sång och musiklära är Bodil Bendixon, musiker, kör/sånginspiratör. Hon har mångårig erfarenhet som kurs- och körledare. Gå gärna in på www.tangotanten.se för mer info.

Kursledare i ukulele är Kristina Blomberg som är hängiven ukulelespelare med många års erfarenhet som kursledare i andra sammanhang. Det är fjärde året hon leder ukulelespelet på denna kurs.

Kostnad för ukulele och kursbok tillkommer. Har du redan en ukulele så kanske den kan fungera som kursinstrument. Kristina tar kontakt med samtliga deltagare i god tid före kursstart för att kolla upp ukulele och bokinnehav.

Kostnad 5100 kr för kost och logi. Läs mer under praktiskt.


Bokningsgrad: Fullbokat

Anmäl dig till kursen