Fritt broderi

29 Jun - 3 Jul

Det ska egentligen stå befriande fritt broderi. För på den här kursen är det just det, som det går ut på. I botten finns visserligen en hel massa spännande tekniker och allehanda mer eller mindre knepiga stygn, men i stort sett räcker det med att kunna klippa av en tråd, trä en nål och sy upp och ner. Och så en stor lust, att pröva något nytt.

Det handlar om att använda sig av det fria broderiet för att komma i kontakt med den egna fantasin, kreativiteten, skaparlusten och påhittigheten. Det där svettiga, tetiga, petnoga och oändligt långsamma med broderi så som vi en gång lärt oss, slänger vi över bord. Det är det som är det fria, det befriande.

Genom olika (lustfyllda!) uppgifter hittar vi tillsammans nya ingångar till broderiet, prövar teknikens möjligheter samtidigt som vi hittar vår egen lust att skapa och uttrycka oss i bild. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare är Henriette Ousbäck utbildad på Konstindustriskolan, numera HDK, i Göteborg, textila linjen och har ända sedan mitten av 70-talet arbetat med broderi som konstform. Henriette arbetar med utställningar, uppdrag och med pedagogisk verksamhet. Har haft utställningar runt om i landet, i Danmark och nu senast i USA. Läs mer på www.ousback.net eller bloggen Fibertiger.

Kostnad 5200 kr för kost och logi. Materialkostnad tillkommer.

Bokningsgrad: Fullbokat

Anmäl dig till kursen