Sång och komp

13 Jul - 17 Jul

Lär dig spela ukulele på 5 dagar...och dessutom sjunga till!

ALLA kan spela. Gör verklighet av din dröm! Kursen riktar sig till nybörjare på ukulele och därför tar vi det lugnt från grunden, men redan första dagen kan du två ackord - och då kan du kompa många låtar. När du sen erövrat tredje ackordet är lyckan total - en värld av låtar öppnar sig!

ALLA kan sjunga. Kan du andas och prata så kan du sjunga! Inga noter - sångerna lärs ut på gehör - det är bara att härma och sjunga! Både kända visor, pop/rocklåtar m.m. och en och annan överraskning från Bodils kappsäck.

Moment som ingår i kursen är instrument- och ackordkännedom, kompstilar, musiklära, kropps- och röstuppvärmning, rytm- och andningsövningar och naturligtvis sång både med och utan komp.

Kursledare är Bodil Bendixon, musiker, kör/sånginspiratör och har träffat många olika typer av grupper genom åren: Alla-kan-sjunga-körer, integrationskörer, personalkörer, folkhögkoleutbildningar, företagsgrupper m.fl. Gå in på www.tangotanten.se för mer info.

Kursledare i ukulele är Kristina Blomberg, en hängiven ukulelespelare med många års erfarenhet som kursledare i andra sammanhang. Det är femte året hon leder ukulelespelet på denna kurs.

Kostnad för ukulele och kursbok tillkommer. Har du redan en ukulele så kanske den kan fungera som kursinstrument. Kristina tar kontakt med samtliga deltagare i god tid före kursstart för att kolla upp ukulele och bokinnehav.

Kostnad 5200 kr för kost och logi.