Skrivarsafari- berätta för barn

20 Jul - 24 Jul

Vill du skriva och berätta för barn? Är du nyfiken på hur det är att samarbeta med en illustratör? Sommaren 2020 firar Skrivarsafari tio år på Fridhem. Det firas med nytt innehåll i kofferten och en ny resekompis, parallellkursen Tecknarsafari. Båda kurserna fokuserar på berättelser för barn, men tanken är att vi ska varva med gemensamma övningar där vi utforskar hur ord och bild kan kombineras för att skapa en riktigt bra berättelse. Vi ska lära av varandra, få nya idéer och perspektiv. 

 Du behöver inte ha gått kursen Skrivarsafari tidigare, men om du har gjort det kommer du att känna igen dig i det upplevelsebaserade upplägget. Vi ska hitta fantasivägar in i skrivandet och ägna oss åt lekfulla övningar som sätter fart på kreativiteten. Det riktigt spännande blir ändå att samarbeta med andra och vara öppen för resultatet. När du reser hem har du kanske stoff till en barnbok och en möjlig samarbetspartner. 

 Kursledare är AC Collin som är författare och utbildad skrivarpedagog. Hon är också skolkurator och terapeut (psykosyntes) med biblioterapi som specialitet. Hösten 2015 debuterade hon med romanen ”Mamma kom aldrig hem”. Julen 2017 kom den första delen i kapitelbokserien om Maja och Ingo, ”Maja och jullovsmysteriet”, följd av ”Maja och sommarlovsmysteriet” och ”Maja och påsklovsmysteriet”. Hösten 2020 kommer del fyra. Gissa vad den ska heta? 

Kostnad 5200 kr för kost och logi.