Yoga och ayurvedisk matlagning

20 Jul - 24 Jul

Är du nyfiken på hur du med hjälp av yoga och ayurvediskt sammansatt mat kan lära känna din kropp bättre, öka ditt välbefinnande och få starkare livskraft?

På denna sommarkurs kommer du att få njuta av två flödande klasser kärleksfull Sama yoga per dag. En klass på morgonen (06.30) för att väcka kroppen inför en dag full av aktiviteter och en lugnare klass på eftermiddagen (15.30) för att inleda ett lugn inför kvällens vila. Där-emellan arbetar vi till största delen i köket med ayurvedisk matlagning. Även inslag med genomgångar och grupparbeten förekommer.

Tillsammans lagar vi exempelvis några klassiska rätter som är sammansatta enligt ett ayurvediskt tankesätt. Vi tittar även på hur du kan välja råvaror och kryddor för att passa de olika kroppstyperna Vata, Pitta och Kapha. Målet med veckan är att du ska få förståelse för hur yoga och ayurvediskt tillagad mat kan hjälpa dig att bli starkare och må bättre. Viss förkunskap inom yoga och ayurveda är att föredra, men inget krav.

Kursledare är Jörgen Johnsson, certifierad yogalärare enligt Yoga Alliance i USA. Han är utbildad inom yoga, ayurveda och vedanta av lärarna Sky Akasha Tobias och Swami Vagishananda Saraswati på Sama Yoga, Bali. Jörgen driver egen yogastudio i Landskrona, samt undervisar yoga på en rad olika platser.

Kostnad 5200 kr för kost och logi. 

 

Bokningsgrad: Gott om plats

Anmäl dig till kursen