Våga sjungakör- 99% svensktoppen

20 Jul - 24 Jul

Svensktoppslåtar - Ja! Nu gör vi en djupdykning ner i topplistorna från både förr och nu.

Och kom ihåg – det enda du behöver kunna är följande två saker: andas och prata – då är du fullt kvalificerad! Kort sagt, denna kurs vänder sig till alla som längtar efter att äntligen få sjunga ut. Även du som kanske bara sjunger i badrummet, eller vill prova på att sjunga i kör, eller har tappat bort din sångglädje, eller kanske rent av tror att du inte kan sjunga.

Utan noter i en positiv och tillåtande ”sjungut”-stämning. Inlärningen av sångerna sker gehörsvägen. Både unisont och i stämmor. I den varma gemenskap som föds i körsången får du verkligen odla din lust att sjunga och låta!

 

Varför inga noter? Jo, det ger en fri och direkt kontakt med musiken och den går rakt in i våra kroppar och hjärtan utan något emellan. Dessutom kan vi se varandra hela tiden istället för noterna, som ofta är så avskräckande för många människor. Och själva musiken finns inte i noterna, den finns i och mellan oss.

 

Ni får ljudfiler under kursens gång. Det underlättar för inlärningen. Alla får dessutom med sig sångtexter hem för att sjunga vidare… Eftersom våra muskler och andning i allra högsta grad är engagerade i att frambringa melodier kommer vi att röra på oss – hitta glädjen i våra kroppar och därmed också kraft och mod! Vi sitter också ner mellan varven.

Moment som ingår i kursen är kropps- och röstuppvärmning, rytm- och andningsövningar, gehörsövningar, och framför allt: sånger, sånger och åter sånger

Kursledare är Bodil Bendixon, körledare/inspiratör, och musiker. Hon har mångårig erfarenhet av pedagogiskt arbete där framför allt röst och kommunikation har stått i centrum. Vill du veta mer – gå in på www.tangotanten.se

Kostnad 5200 kr för kost och logi. 

Kursen är för tillfället full men gör gärna en anmälan så placeras du på reservplats.