Antagningskriterier

På Fridhems folkhögskola har vi olika kriterier för antagningar till våra respektive kurser. Till samtliga kurser eftersträvar vi ett personligt besök.

När du kommer till Fridhem får du mer information om skolan och våra kurser. Det är också viktigt att du ”kollar upp oss”, om det är just här du vill studera ett eller fler år. Var därför väl förberedd med eventuella frågor när du kommer.

DATUM

Kulturlinjerna har antagningsprov, besök med ett speciellt datum. Se under respektive kurs för datum och kalendariet, som ligger på första sidan, ”Startsidan” längst ner till höger eller under Kursdeltagare” rubriken ”Kalendarium”. 

Allmänna linjen har antagningsintervju.

KRITERIER

Antagningskriterier för Fridhem Folkhögskola

Varje folkhögskola gör sin egen bedömning i antagningsprocessen utifrån vad den enskilde sökanden har för kunskapsbehov.

Läs mer om antagningskriterierna under respektive kurs, här på hemsidan, under: ”Våra utbildningar”.

Internat

Fridhems folkhögskola ser internatet som en tillgång för den pedagogiska verksamheten.

Vi skall tillsammans utvecklas och arbeta intensivt.  Kursdeltagare från olika linjer skall träffas och utbyta erfarenheter, reflektera och skapa projekt tillsammans. Nya konstnärliga innovationer, bygga nätverk och ha kul!

Vi prioriterar därför kursdeltagare som väljer att bo på internatet. Framförallt för de konstnärliga linjerna, specialkurserna foto, film, musik och teater. Detta gäller samtliga årskurser. Endast i undantagsfall ger vi dispens för boendet. Då om du har synnerliga skäl, t.ex. barn på annan ort m.m. 

Vi hoppas att du skall trivas på internatet.

Antagningskriterier
Ladda ner fil