Allmän kurs med Grafisk design Grund eller Fördjupning

ANSÖK HÄR


Vill du:

  • Fördjupa ditt intresse för konstnärligt skapande, visuell kommunikation och kreativ konceptutveckling?
  • Arbeta med illustration, mönster, typografi och layout?
  • Utveckla ditt eget skapande och jobba fram en portfolio?
  • Arbeta i en kreativ miljö tillsammans med andra med samma intresse?
  • Läsa in gymnasiegemensamma ämnen och särskilda behörigheter?

 

Då är Grafisk Design något för dig! Du kan välja på två olika kurser:

Grafisk grund: Är för dig som vill läsa grunderna inom grafisk design och samtidigt komplettera dina gymnasiebetyg. Inga förkunskaper krävs.

Grafisk fördjupning: Är för dig som redan har en del erfarenhet och stort intresse för ämnet. Du kan t.ex. ha läst design, bild eller foto under gymnasiet, gått andra liknande kurser eller hållit på mycket på egen hand. Möjlighet att komplettera enstaka gymnasiekurser finns.

 

Skriv i ansökan om du söker Grafisk Grund eller Fördjupning!

 

Grafisk Grund

Grafisk grund är för dig som behöver läsa in din gymnasiekompetens och samtidigt vill lära dig grunderna inom grafisk design. Under utbildningen arbetar vi med allt från bokomslag och affischer till illustration och digital bildproduktion. Vi varvar teoretiska block med praktiska övningar och arbetar både enskilt och i grupp. Du får grundläggande kunskaper i färglära, bildkomposition, layout och skissteknik. Vi har regelbundna genomgångar av de dataprogram som är användbara verktyg inom det grafiska yrket. Kursen passar dig som har ett brett intresse för design och vill utforska och lära känna olika redskap att uttrycka dig med. Kursen är en grundutbildning och kräver inga som helst förkunskaper.

Grafisk Design läses två dagar i veckan för att de övriga dagarna läsa in andra ämnen för att komplettera ditt gymnasiebetyg. 

Grafisk Fördjupning 

Grafisk fördjupning är för dig som redan har gått Grafisk grund på Fridhem eller som har andra grundkunskaper. Du ska ha ett stort intresse för form och design, vara självgående och motiverad samt gärna ha erfarenhet av att jobba i Photoshop, Illustrator eller Indesign. Vi jobbar brett inom det grafiska området och du kommer få utveckla både teknik och konstnärlighet. Grafisk Fördjupning fördjupar sig i de grundläggande principer som berör grafisk design och trycksaksproduktion. Vi arbetar växelvis med större och mindre uppgifter både i grupp och som enskilt arbete. Vi arbetar med de senaste programvarorna i mac-miljö men även för hand i olika tekniker och material. Stor vikt läggs vid det egna skapandet och din personliga utveckling. Vi går igenom metoder för att analytiskt bearbeta och utveckla en idé, finslipa din arbetsprocess samt strukturerat kunna presentera ditt färdiga resultat. Vi för kontinuerligt diskussioner om grafisk form, kommunikation och estetiska uttryck för att utveckla ditt skapande. 

Grafisk Fördjupning är perfekt för dig som vill söka dig vidare till högre utbildningar. Du kommer få jobba fram en egen portfolio, få handledning inför ansökningsprover samt få en trygg grund att stå på inför framtida studier. 


Grafisk design Fördjupning läses med dina huvudlärare på 40 % och resten av tiden läser du specialkurser inom grafiskrelaterade ämnen för att bredda din kunskap inom fältet. Bl.a. läses digital bildproduktion, designhistoria, projektledning samt skissteknik och kroki. Dessa kurser är både teoretiska och praktiska.

Har du enstaka gymnasiekurser du behöver läsa in går det att hitta lösningar för att läsa dem vi sidan av resterande studier.  

Till antagningen på Grafisk Fördjupning prioriterar vi de som vill bo på skolan.

Studieresa

Båda klasserna besöker under året aktuella utställningar och gör vissa studiebesök. I slutet av läsåret åker vi på en gemensam längre studieresa till ett resmål som gruppen själv bestämmer.
 

 Vill du se deltagararbeten så besök vår hemsida: www.grafiskdesignfridhem.com