Allmän kurs med inriktning på Spel och speldesign 1 - 3 år

ANSÖK HÄR

ANSÖK HÄR

Är du spelintresserad och nyfiken på att utforska speldesign? Har du behov av att läsa upp dina gymnasiebetyg för att få behörighet till högskola och universitet? På Skurup och Fridhems folkhögskolas Malmöfilial kan du läsa allmän linje med inriktning på spel och speldesign, där du läser gymnasieämnen och skaffar dig behörighet till högre studier samtidigt som du utforskar ditt intresseområde.

 

Vi riktar oss till dig som vill läsa in gymnasiet och har ett stort intresse för spel och spelande och vill prova på att ta fram egna spelidéer och utforska spel som uttryck. Vi arbetar utåt mot de verksamma företag och föreningar som finns i Malmöregionen, med gästföreläsare, studiebesök och workshops. Vi använder spel och speldesign som metod för att närma oss de gymnasiegemensamma ämnena. Studierna sker på heltid där tiden delas mellan behörighetsgivande studier och spel och speldesign.

 

Mitt i Malmö

Lokalerna på Sofielundsvägen ligger nära till allt i Malmö, med gott om kreativa verksamheter i husen runt om och på den närliggande Norra grängesbergsgatan Det är också nära till Möllevångstorget och Malmös kreativa kärna där bland annat Spelens hus driver e-sportcentrum i gallerian Mitt Möllan.

 

Din egen utveckling

Under utbildningen får du en chans att arbeta med spel och hitta din egen potential. Målet är att du efteråt ska kunna gå vidare till andra högre utbildningar inom speldesign. Du får verktyg att arbeta med olika metoder och självförtroende att utforska dina idéer.

Workshops

Tillsammans skapar vi en kreativ miljö och arbetar i workshop-format. Du har tillgång till skolans lokaler och jobbar i projekt med dina klasskamrater.

Inspiration och nätverk

Vi gör studiebesök på spelföretag och hos föreningar för att få inspiration och bygga upp nätverk. Vi tar också in gästföreläsare för att upptäcka andra former av spel och vad man kan arbeta med som spelintresserad och kunnig.

 

Kursens innehåll

  • Konceptutveckling

Du lär dig olika metoder för att ta fram spelkoncept och hitta idéer till dina projekt.

  • Kreativa uttryck

Du får prova olika kreativa uttryck och testa även mer traditionella konstformer.

  • Prototypverkstad

Under utbildningen provar du olika tekniker för att bygga low fi-prototyper för att kommunicera dina idéer.

  • Spelkritik

Vi tittar ingående på existerande spel och vad som händer i branschen. Vi tittar på både analoga och digitala spel.

  • Spelkonstruktion och spelmekanik

Du skapar själv spel och utforskar med hjälp av spelbara prototyper hur man bäst strukturerar dem.

  • Gymnasieämnen

Ditt schema anpassas efter vilka ämnen just du behöver läsa upp för att få gymnasiebehörighet.

Valbara kurser:

- Programmering

Du får en chans att prova på och lära dig grunderna i weborienterad samt objektorienterad programmering.

Kostnader

2500 kr / termin i materialkostnader.

 

Kursen är ett samarbete mellan Fridhems och Skurups folkhögskolor.