Speldesign Bas

ANSÖK HÄR !

Är du spelintresserad och nyfiken på att utforska speldesign och spelande? På Skurup och Fridhems folkhögskolas Malmöfilial kan du läsa Speldesign, en kurs på 15 veckor där du får utforska spel och speldesign som praktik och fenomen. Vi riktar oss till dig har ett stort intresse och erfarenhet spel och spelande på ett eller annat sätt, till exempel genom lajv och rollspel, datorspel eller brädspel. och vill prova på att ta fram egna spelidéer och utforska spel som uttryck. Vi arbetar utåt mot de verksamma företag och föreningar som finns i Malmöregionen, med gästföreläsare, studiebesök och workshops. Studierna sker på heltid där tiden delas mellan lektioner och workshops och eget projektarbete. Fokus under kursen ligger på att ta fram prototyper och utforska spel som fenomen - analogt och digitalt.

Mitt i Malmö
Lokalerna på Sofielundsvägen ligger nära till allt i Malmö, med gott om kreativa verksamheter i husen runt om och på den närliggande Norra Grängesbergsgatan Det är också nära till Möllevångstorget och Malmös kreativa kärna.

Din egen utveckling
Under utbildningen får du en chans att arbeta med spel och hitta din egen potential. Målet är att du efteråt ska hittat just ditt uttryck och fått utforska spel från ett skapande perspektiv. Du får verktyg att arbeta med olika metoder och självförtroende att utforska dina idéer.

Workshops
Tillsammans skapar vi en kreativ miljö och arbetar i workshop-format. Du har tillgång till skolans lokaler och jobbar i projekt med dina klasskamrater.

Inspiration och nätverk
Vi gör studiebesök på spelföretag och hos föreningar för att få inspiration och bygga upp nätverk. Vi tar också in gästföreläsare för att upptäcka andra former av spel och vad man kan arbeta med som spelintresserad och kunnig.

Kursens innehåll
Konceptutveckling
Spelorienterat berättande
Kreativa uttryck: Du får prova olika kreativa uttryck och testa även mer traditionella konstformer.
Prototypverkstad: Under utbildningen provar du olika tekniker för att bygga low fi-prototyper för att kommunicera dina idéer.
Spelkritik: Vi tittar ingående på existerande spel och vad som händer i branschen. Vi tittar på både analoga och digitala spel.
Spelkonstruktion och spelmekanik: Du skapar själv spel och utforskar med hjälp av spelbara prototyper hur man bäst strukturerar dem.
Kursen är ett samarbete mellan Fridhems och Skurups folkhögskolor.

Kursens längd: 30 veckor. Kursstart 20 augusti. Kursen går över två terminer och slutar 5 juni 2019.
Studietakt: 100%
Behörighet: Du behöver ej gjort klart gymnasium för att gå den här kursen.
Studiemedel: Speldesign Bas berättigar till studiemedel på gymnasial nivå
Kostnad: 2500 kr per termin.

ANSÖKAN SKA INNEHÅLLA FÖLJANDE:

Fullständigt ifylld ansökningsblankett
Betygskopior som visar din högsta utbildningsnivå
Personligt brev där du berättar om dig själv, din bakgrund och dina önskemål om framtiden i förhållande till speldesign och spelande
Frågor? Maila till lovisa.appelqvist@skurupsfolkhogskola.se