Teaterlinjen

ANSÖK HÄR !


 

På Teaterlinjen har du möjlighet att under två år fördjupa och bredda dina kunskaper inom skådespeleri. Vi anser att mångfald är viktigt och strävar därmed efter att skapa en grupp med olika erfarenheter och bakgrunder.  

Teaterlinjen är en grundläggande utbildning inriktad på scenisk gestaltning men eftersom Fridhems folkhögskola även har en musiklinje och en filmlinje har vi utbyte med dessa i olika projekt och arbetar då bl.a. med filmskådespeleri och musikteater. Vårt teaterhus rymmer två stora spel- och replokaler och diverse mindre replokaler.  Huset är tillgängligt dygnet runt för våra deltagare.

På Fridhems Folkhögskola jobbar vi bl.a. med:

Grundläggande drama-och teaterträning

Improvisation

Berättarteknik

Textarbete

Dans/rörelse

Röst och sång

Scenframställning

Ljus, ljud, scenografi

Manus/regi

Egna projekt

Slutproduktion (årskurs 2)

Kvällscafé, teaterbesök
Varje vecka anordnar de olika linjerna på skolan café-kvällar där pågående arbete redovisas, ibland i samarbete med andra linjer. Under utbildningen ser vi mycket teater, både amatörteater och professionell teater i Helsingborg, Landskrona, Malmö, Lund och Köpenhamn.

Ansökan

Sista ansökningsdag 5 maj 2019. (ansökan ska vara skolan tillhanda denna dag)

 

Inträdesprov 13-15 maj 2019.

Inträdesprov till årskurs 1:
1) Du kommer att kallas till inträdesprov och samtal. Mer info och exakt dag och tid får du när du skickat in din ansökan.
2) Du får mer information om skolan, teaterlinjen och bidragsmöjligheter när du blivit antagen till skolan.

Inträdesprov till årskurs 2 (i mån av plats):

Inträdesprov 17 maj 2019.

För att söka till årskurs 2 ska du framföra en av de scener som skolan anmodar och efteråt blir det en kortare intervju/samtal. Man kan bara söka till årskurs 2 om det finns lediga platser, vilket kan ske om någon deltagare väljer att hoppa av sin utbildning.