Allmän kurs med Måleri och formspråk

ANSÖK HÄR


Vill du...

  • söka din egen stil?
  • pröva olika tekniker?
  • skaffa dig en grundläggande konstnärlig utbildning inom måleri och formspråk?
  • arbeta fram en arbetsportfölj?
  • träna hantverket och utveckla eget kunnande och skapande?
  • läsa in gymnasiegemensamma ämnen och särskilda behörigheter?

Stimulerande miljö

Du är i en stimulerande, kreativ miljö tillsammans med andra konstintresserade och får möjlighet att förverkliga dina egna idéer.

Grunderna

Första terminen arbetar vi med grundläggande kunskaper inom färglära, bildkomposition och formövningar. Vi har olika materialgenomgångar. Du lär dig arbeta med olika material till exempel kol och blyerts, tempera, akryl, olja, oljekritor, akvarell, lera och gips. Du går upp i format och arbetar mycket på väggen eller vid staffliet för att utveckla ditt eget fria måleri.

Din egen utveckling

Andra terminen arbetar du mer självständigt med ditt eget måleri, och kan fördjupa dig inom de motiv och tekniker som du vill utveckla. Tillsammans har vi bildanalys och genomgångar då vi tittar på och ger synpunkter på varandras arbeten. Vi jobbar också med installationer och objektkonst.

Ställa ut

Vi poängterar vikten av att exponera sina arbeten och under årets gång producerar gruppen ett antal mindre utställningar på skolan för att avsluta med en större utställning under våren utanför skolan. Du får lära dig hur man tekniskt gör en bra utställning, hur man spänner ramar och gör passepartout och hänger, men också hur man gör en bra presentation.

Inspiration

Som stimulans för vårt eget skapande ser vi så många aktuella utställningar som möjligt, runt om i Öresundsregionen. På våren gör vi en lite längre konstresa till ett resmål som gruppen bestämmer.